Vraag aan Excelsior-captain om One Love-band te dragen 'brengt hem in verlegenheid'
i

ProShots

Vraag aan Excelsior-captain om One Love-band te dragen 'brengt hem in verlegenheid'

Marcel Roes • 19:03, 15-03-2023 / Laatste Update: 04:14, 12-12-2023

Excelsior-captain Redouan el Yaakoubi draagt komend weekend geen One Love-bandje. De KNVB stelt de band ditmaal in het teken van de Internationale Dag tegen Racisme op 21 maart.

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü liet al eerder weten dat hij een ander bandje gaat dragen. Zijn groene aanvoerdersband krijgt deze tekst: 'Respect, voor iedereen'. El Yaakoubi doet iets soortgelijk. Excelsior meldt dat op zijn band ‘Respect’ staat. In oktober droeg hij die ook, toen met liefst 3 keer respect.

Gelijkheid

"Redouan is een voorvechter van gelijkheid in de wereld en iemand die een algeheel maatschappelijk respect nastreeft", schrijft de club. " Iemand die zich, middels zijn eigen maatschappelijke stichting Durf te Dromen, dagelijks inzet voor een eerlijkere samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te excelleren."

Verlegenheid

En wat is er dan mis met een bandje met de tekst One Love?

"Toch brengt de vraag om de OneLove-band te dragen hem in verlegenheid", aldus excelsior. "Iets wat we in de context van wat hij elke dag bijdraagt aan verbinding en gelijkheid binnen de club en in zijn omgeving, willen respecteren."