Vrees van Andries Noppert komt uit: Toren van Joure moet tóch geopereerd worden
i

Pro Shots

Vrees van Andries Noppert komt uit: Toren van Joure moet tóch geopereerd worden

Bart van der Wijst • 15:45, 07-04-2023 / Laatste Update: 10:20, 12-12-2023

Andries Nopperts nachtmerrie is werkelijkheid geworden. De Oranje-international van sc Heerenveen kampt al enige tijd met liesklachten en moet daaraan geopereerd worden. Dat wilde de Friese keeper in eerste instantie niet, maar omdat verbetering uitblijft, is daar toch voor gekozen.

Veel details maakt Heerenveen niet bekend over de blessure. Alleen dat het 'nog onduidelijk' is of hij dit seizoen nog in actie komt. De laatste wedstrijd van Heerenveen, als het de play-offs niet haalt, is op 28 mei thuis tegen Go Ahead Eagles.

Operatie

Noppert keepte op 22 januari van dit jaar zijn laatste wedstrijd. Toen won Heerenveen de Derby van het Noorden van FC Groningen (3-1). De keeper die op het WK indruk maakte, kreeg in de warming-up tegen Fortuna Sittard last van zijn lies en hoopte dat het met rust over zou gaan. Dat bleek niet het geval. Dus is een operatie noodzakelijk.

Opvallend was dat Noppert tijdens de laatste interlandperiode onder bondscoach Ronald Koeman wel deel uitmaakte van de voorselectie. Vanwege zijn blessure werd hij uiteindelijk niet geselecteerd.