Vriendin van Giménez blikt terug op bezoek aan Klassieker: 'Was een legend in Rotterdam'
i

PRO Shots/ Kay in t Veen

Vriendin van Giménez blikt terug op bezoek aan Klassieker: 'Was een legend in Rotterdam'

Bart van der Wijst • 21:02, 30-12-2023 / Laatste Update: 05:39, 05-01-2024

Santiago Giménez wist in 2023 maar liefst 4 keer te scoren in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Bij de eerste in maart was zijn vriendin Fer Serrano aanwezig, dat terwijl Feyenoord-fans helemaal niet welkom zijn in Amsterdam. In gesprek met De Telegraaf blikt de Mexicaanse actrice terug op die dag.

In het uitshirt van Feyenoord maakte ze op 19 maart 2023 de reis van Rotterdam naar Amsterdam. "Ik zei tegen Santi dat ik hoe dan ook wilde gaan en dat hij een kaartje voor me moest regelen. Hij zei nog wel: 'Er mogen geen supporters naartoe!' En daarna heeft hij nog 3 keer gezegd hoe gevaarlijk het was."

Vermomd

Serrano moest bij de Johan Cruijff Arena haar shirtje verbergen. "Toen ik bij het stadion van Ajax kwam, kreeg ik door dat er buiten mij inderdaad helemaal niemand anders van Feyenoord was. Ik had niet het idee dat men mij, als vrouw zou aanvallen. Maar de dame bij de deur zei dat ik echt niet naar binnen kon met dat shirt. Het moest onder mijn jas", herinnert ze zich.

Al vroeg in de wedstrijd scoorde Giménez. "Ik begon meteen te gillen en te juichen, maar dat was wel een beetje vreemd, want echt iedereen in het hele vak, zelfs het hele stadion, bleef doodstil."

Legend

Ondanks de hectiek, was het volgens Serrano toch een 'fun day'. "Op de terugweg zette ik mijn story op mijn socials en werkelijk iedere persoon die ik tegenkwam op Rotterdam Centraal riep dat ik een hero en een legend was. En dat ik crazy was, haha. Zelfs een politieagent stopte voor me en zei: 'You are absolutely crazy!'"

Serrano's dm stroomde vol. "Iedereen vroeg: 'Ben je veilig? Ben je al thuis, ben je niet gewond? Kijk uit, want misschien volgen ze je!' Ik geloof dat toen pas de enorme rivaliteit tot me doordrong."