Vrolijke Louis van Gaal: 'Het nieuwe systeem implementeren is goed gegaan'
i

ANP

Vrolijke Louis van Gaal: 'Het nieuwe systeem implementeren is goed gegaan'

Marcel Roes • 15:21, 25-03-2022 / Laatste Update: 05:37, 08-01-2024

Louis van Gaal bracht deze week vanwege een coronabesmetting 3 dagen in zijn uppie door in zijn hotelkamer. Dat lijkt hem goed te hebben gedaan (of andersom was hij zo blij daar weer uit te mogen), want hij maakte een vrolijke indruk bij de persconferentie van vrijdagmiddag.

Oranje gaat zaterdag tegen Denemarken voor het eerst spelen in het nieuwe systeem, dat door Van Gaal als een ‘1-3-4-2-1' werd beschreven. Het moet ervoor zorgen dat het Nederlands elftal op het WK ook een ander systeem kan spelen dan het gebruikelijke 4-3-3, dat voor Van Gaal ook nog altijd een optie is.

Systeem

"Het nieuwe systeem implementeren is goed gegaan de afgelopen dagen, maar we gaan de komende wedstrijden zien hoe dat gaat in de praktijk. De echte automatismen moeten nog komen", zei Van Gaal.

"ik denk niet dat het na 2 wedstrijden al voor de bakker is, maar ik denk wel dat deze spelers snel stappen kunnen maken. Wat ik morgen graag wil zien? Dat we gaan scoren."

Digitaal

Over zijn isolatie zei hij dit: "Ik heb eigenlijk alles gewoon kunnen doen, maar dan digitaal. Dinsdag heb ik via de digitale middelen de training gevolgd. Ik mocht daarna wel in de buitenlucht meekijken, maar op afstand. Dat hebben we in overleg met de GGD gedaan."