VVCS biedt 'Red Button'-app aan waarmee voetballers matchfixing kunnen melden

Trevor Wagener • 15:01, 22-09-2022 / Laatste Update: 18:09, 07-01-2024

Spelersvakbond VVCS heeft een app in het leven geroepen waarmee voetballers (een poging tot) matchfixing kunnen melden. De app heet 'Red Button' en is onderdeel van een idee om het manipuleren van wedstrijden tegen te gaan.

Lees ook: Praat mee! Op deze zaterdag is er in Rotterdam een debat over het WK in Qatar

Met de applicatie wil VVCS uiteindelijk de drempel om wedstrijden te fixen verlagen. Volgens hen zouden er gemiddeld 10 meldingen per seizoen binnenkomen bij de KNVB. Uit onderzoeken bleek dat spelers het doorgaans een stap te ver vinden om het juiste telefoonnummer of mailadres op te zoeken. Alle spelers uit de Eredivisie, KKD en Eredivisie Vrouwen krijgen toegang tot de app.

Goede zaak

De voetbalbond KNVB heeft de app officieel erkend. De door de voetballers gedane meldingen kunnen eventueel anoniem worden gedaan. Voetballers zijn, naar de KNVB-richtlijnen, verplicht om pogingen tot matchfixing te melden.

Los van het in gebruik nemen van deze app wil VVCS gokverslaafde profvoetballers psychologische hulp bieden. De plannen worden per direct uitgevoerd. De belangenbond krijgt hierbij (financiële) hulp van de wettige wedkantoren Holland Casino Online en Unibet. Lees hier meer!