VVV-fans doen emotionele oproep na carnavalsdrama: 'Gebruik het lampje van de telefoon voor Guus'
i

ANP

VVV-fans doen emotionele oproep na carnavalsdrama: 'Gebruik het lampje van de telefoon voor Guus'

Bart van der Wijst • 10:33, 04-03-2022 / Laatste Update: 22:07, 11-12-2023

Supportersgroepen van VVV-Venlo zijn afgelopen week bijzonder hard geraakt. Daar kwam het vreselijke nieuws binnen dat supporter Guus Janssen op 21-jarige leeftijd was doodgestoken bij een carnavalsfeest in het Limburgse horst. Zijn medefans willen hem vrijdag op bijzondere wijze eren.

De 21-jarige fan wilde maandag bij een carnavalsfeest een ruzie sussen en werd daarbij doodgestoken. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren en ook de komst van een traumahelikopter bleek vergeefs. Janssen overleed ter plekke. Alle festiviteiten werden direct stopgezet en later werd een 19-jarige verdachte aangehouden.

Lampje branden

De sfeergroep Yellow Black Fanatics doet daarom de oproep om tegen FC Volendam vanavond (vrijdag) een eerbetoon te houden aan Janssen. Dit schrijven de fans:

'Wij hebben net als velen van jullie kennis moeten nemen van het trieste nieuws dat onze mede-supporter Guus Janssen, die iedere wedstrijd met zijn vrienden bij ons op O3 stond, het slachtoffer is geworden van zinloos geweld afgelopen maandag in Horst. Guus heeft deze laffe daad helaas niet mogen overleven. Wij wensen namens de YBF alle vrienden, familie en andere nabestaanden ontzettend veel sterkte toe met dit grote verlies. Om Guus een laatste eer te bewijzen willen wij graag van iedereen die in de Koel aanwezig is bij de wedstrijd VVV-Volendam vragen om gedurende de 21e minuut (20.00 tot 21.00) een groot applaus te geven voor Guus. Daarnaast willen wij vragen of zo veel mogelijk mensen de zaklamp van de telefoon willen gebruiken om gedurende deze minuut een lampje te branden voor Guus. We hopen dan ook op jullie medewerking.'