VVV financieel in zwaar weer: procedure gestart om schulden weg te werken
i

ProShots

VVV financieel in zwaar weer: procedure gestart om schulden weg te werken

Jeroen Rooseboom • 16:27, 19-08-2023 / Laatste Update: 00:08, 12-12-2023

VVV-Venlo kent flinke financiële problemen en is daarom een procedure gestart om de schulden weg te werken. De club uit de Keuken Kampioen Divisie leed afgelopen seizoen een verlies van 2 miljoen euro en heeft daarnaast een belastingschuld uit de coronaperiode.

De zogenoemde WHOA-procedure (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) voorziet in een betalingsregeling met alle crediteuren. Het doel is om VVV ‘weer financieel gezond te maken’, meldt de Limburgse club in een bericht op de website.

Alleen noodzakelijke investeringen

Ruud Timmermans, interim algemeen directeur van VVV, gaf op de website van de club meer uitleg. "We doen er alles aan om de club financieel gezond te maken en te houden. De kosten moeten beheersbaar blijven en investeringen worden alleen gedaan als ze noodzakelijk zijn", aldus Timmermans, die de zieke Marco Bogers vervangt als directeur.

"Denk daarbij aan zaken als veiligheid, onderhoud of de mogelijkheid om extra inkomsten te genereren. Met een betalingsregeling met alle crediteuren en schuldsanering kunnen we een grote stap zetten richting een financieel gezonde toekomst en zal de continuïteit van de club gewaarborgd zijn."