Waarom Arne Slot voor Javairo Dilrosun kiest tegen Heracles: '2 uitstekende invalbeurten'
i

Pro Shots

Waarom Arne Slot voor Javairo Dilrosun kiest tegen Heracles: '2 uitstekende invalbeurten'

Brian Vesseur • 15:21, 17-12-2023 / Laatste Update: 12:43, 05-01-2024

Feyenoord begint zondagmiddag met Javairo Dilrosun in de basis tegen Heracles Almelo. Het is de eerste basisplaats voor de buitenspeler dit seizoen. Feyenoord-trainer Arne Slot geeft vlak voor de wedstrijd tekst en uitleg bij ESPN: "Na 2 uitstekende invalbeurten krijgt hij daar de kans."

Slot doelt daarmee op de 11 minuten tegen Celtic, de eerste minuten van Dilrosun in de Champions League dit seizoen, en de 9 minuten tegen FC Volendam. De invalbeurt tegen Volendam betekende Dilrosuns 4e invalbeurt in de Eredivisie dit seizoen, met een totaal van 27 minuten.

Eerste basisplaats voor Dilrosun

Nu mag Dilrosun het dus vanaf de start proberen. Waarom niet eerder? "Wij hebben een X-aantal buitenspelers die elkaar heel weinig ontlopen. Ik wil jongens een tijdlang het vertrouwen geven en niet na 1 mindere wedstrijd wisselen."

Slot geeft wel aan dat vooral de rechtsbuitenpositie nog wel eens aan verandering onderhevig is. Zo speelt Calvin Stengs in de Eredivisie op 10, maar speelt hij in de Champions League vaak als rechtsbuiten. Dilrosun krijgt zondag de voorkeur boven Igor Paixao en Yankuba Minteh. Slot: "Javairo verdient het dan ook een keer om de kans te krijgen."