Waarom een zege tegen Griekenland zo belangrijk is voor Oranje
i

Pro Shots

Waarom een zege tegen Griekenland zo belangrijk is voor Oranje

Brian Vesseur • 17:22, 15-10-2023 / Laatste Update: 11:06, 08-01-2024

Nederland staat momenteel 3e in de poule in de strijd om kwalificatie voor het EK 2024. Dat is niet genoeg om rechtstreeks het EK te halen. Maandag neemt Oranje het op tegen Griekenland en die wedstrijd wordt cruciaal in de strijd om plaatsing voor het EK.

Momenteel heeft Oranje 9 punten na 5 wedstrijden. De formatie van bondscoach Ronald Koeman verloor 2 keer van Frankrijk. Griekenland staat op 12 punten na 6 wedstrijden: het verloor 1 keer van Frankrijk én 1 keer van Nederland. Oranje won het onderlinge duel op eigen bodem met liefst 3-0.

Als Griekenland wint...

Griekenland zou maandag bij een zege in eigen land heel goede zaken doen; het loopt dan namelijk uit op Nederland. Maar de Grieken spelen nog wel een keer tegen Frankrijk. Dat land won tot nu toe alles in de EK-kwalificatie.

Als Nederland wint...

Als Nederland wint, komt het gelijk in punten met Griekenland. Oranje heeft dan zelfs nog een wedstrijd achter de hand. En waar de Grieken nog tegen Frankrijk moeten, daar speelt Nederland alleen nog maar tegen Ierland en Gibraltar.

Overigens zou het voor Ierland nuttig zijn om te verliezen van Nederland. Check hierrr hoe die bijzondere situatie ziet.

Top 2

De top 2 gaat dus rechtstreeks naar het EK. Mocht dat niet lukken voor Nederland, mag het alsnog meedoen aan de play-offs vanwege goede resultaten in de Nations League.