Dit is waarom Erik ten Hag vanaf de tribunes moet toekijken bij duel tegen Everton
i

Getty Images

Dit is waarom Erik ten Hag vanaf de tribunes moet toekijken bij duel tegen Everton

Pim Huberts • 11:38, 26-11-2023 / Laatste Update: 04:23, 07-01-2024

Manchester United-coach Erik ten Hag zit in het duel met Everton niet in de dugout. De Nederlander is geschorst en moet toekijken vanaf de tribunes. Zijn assistent Mitchell van der Gaag neemt het roer over.

Erik ten Hag schorsing

Erik ten Hag kijkt tijdens het duel tegen Everton vanaf de tribunes toe, omdat hij geschorst is. De trainer van Manchester United kreeg 2 weken geleden tegen Luton zijn 3e gele kaart van het seizoen. Eerder kreeg hij tegen Arsenal en Tottenham Hotspur ook een gele kaart.

Everton

Manchester United kan een overwinning op Goodison Park goed gebruiken. De club staat na 12 wedstrijden slechts 8e in de Premier League. Everton - dat Arnaut Danjuma huurt - kreeg afgelopen week een enorme klap te verwerken. De tweede club uit Liverpool kreeg 10 punten in mindering voor het overtreden van de Financial Fair Play-regels. De 14 behaalde punten dit seizoen werden er in 1 klap nog maar 4. Daarmee staat Everton nu voorlaatste, met evenveel punten als nummer laatst Burnley. Het gat naar de veilige plek 15 is 5 punten. Ten Hag is dus de favoriet, ook vanaf de tribunes.

De wedstrijd tegen Everton begint zondag om 17.30 uur.