Waar is scheidsrechter Kevin Blom gebleven?
i

Pro Shots

Waar is scheidsrechter Kevin Blom gebleven?

Bart van der Wijst • 15:58, 11-07-2023 / Laatste Update: 03:41, 12-12-2023

Hoe is het met scheidsrechter Kevin Blom? Waar heeft hij de afgelopen anderhalf jaar gezeten? Dat vragen veel voetbalfans zich af, aangezien Blom lange tijd niet floot. In Voetbal International verklaart Blom zijn afwezigheid.

Op 7 november 2021 was Blom voor het laatst scheidsrechter in de Eredivisie. Destijds floot hij FC Groningen tegen RKC Waalwijk (1-1) en gaf hij 2 gele kaarten. Daarna verdween hij van de Nederlandse velden en onduidelijk was eigenlijk waarom. Tot nu.

Waar is Kevin Blom gebleven?

Kevin Blom heeft anderhalf jaar geen wedstrijden gefloten omdat hij last had van een blessure en van corona. "Long covid, problemen met buik en darmen, echt klote allemaal. Ben ik een half jaar zoet mee geweest", aldus Blom tegen VI.

Johan Derksen noemde de reden van de absentie van Blom eens in Vandaag Inside, maar verder bleef het stil, wat weer voor geruchten zorgde. "Dat vond ik zelf ook een beetje raar. Er was ook niet echt iemand die contact met me zocht. Het was zwaar, maar ik kijk vooruit. Eindelijk kan ik weer lekker fluiten. 2 tot 3 maanden optrainen, en dan eind 2023 hopelijk terugkeren in het betaald voetbal."

Rentree na blessure

Onlangs stond Blom alweer op het veld, bij een oefenwedstrijd van Sparta. De leidsman moest het duel met Bergambacht (9-0 voor Sparta) in goede banen leiden.

Blom als kebabkoerier

In de coronaperiode, toen de Eredivisie stillag, werkte scheidsrechter Kevin Blom als kebabkoerier. Gelukkig zijn daar beelden van.