Hierom spelen Lazio en AZ op dinsdag tegen elkaar in de Conference League
i

Getty Images

Hierom spelen Lazio en AZ op dinsdag tegen elkaar in de Conference League

Jeroen Rooseboom • 09:31, 07-03-2023 / Laatste Update: 21:39, 08-01-2024

De kwartfinales van de Champions League staan op het punt te beginnen. Net als dat andere toernooi, de Conference League. Lazio en AZ staan dinsdagavond in Stadio Olimpico tegenover elkaar in de Conference League. Maar waarom op dinsdag en niet zoals gebruikelijk op donderdag?

AZ kan na een lange Europese winterstop (de laatste wedstrijd was op 3 november tegen Dnipro-1) de borst natmaken voor een goeie krachtmeting met het Italiaanse Lazio. Waar bij AZ de laatste weken met moeite gewonnen wordt, versloegen de Romeinen afgelopen weekend koploper Napoli in Napels (0-1). De mannen van Maurizio Sarri zullen dus blaken van het zelfvertrouwen richting de ontmoeting met AZ.

Normaal worden de wedstrijden in de Conference League altijd op donderdag afgewerkt. De dinsdag is voor de Champions League. Waarom Lazio - AZ op dinsdag is, lees je hieronder.

Waarom is Lazio - AZ op dinsdag?

Dat heeft te maken met die andere club die in Stadio Olimpico speelt, AS Roma. Zij spelen donderdag een thuisduel in de Europa League tegen Real Sociedad. Daarom heeft de UEFA besloten om het duel tussen Lazio en AZ te vervroegen naar dinsdag.

De aftrap is om 18.45 uur. Het thuisduel van AZ volgende week wordt wel gewoon op donderdag gespeeld.