Waarom PSV niet tegen Real Madrid kon loten in de Champions League
i

Getty Images

Waarom PSV niet tegen Real Madrid kon loten in de Champions League

Bart van der Wijst • 01:44, 19-12-2023 / Laatste Update: 08:24, 05-01-2024

PSV hoorde maandag tegen wie het speelt in de achtste finales van de Champions League: Borussia Dortmund. Dat terwijl er nogal wat kanonnen inzaten, toen het balletje met de naam PSV werd getrokken. Toch bleek dat de Eindhovenaren Real Madrid niet konden loten. Vreemd volgens veel voetbalfans, maar dit is de reden.

De UEFA heeft enorm veel regeltjes verbonden aan de loting van achtste finales van de Champions League, waaronder dat teams uit hetzelfde land en dezelfde poule niet tegen elkaar kunnen spelen. Dat was bij deze loting wel gebeurd, als PSV tegen Real Madrid had geloot.

Uitgesloten

Real Madrid, Manchester City, Borussia Dortmund en Bayern München bleven over voor PSV. Dit werd van te voren geloot:

- Porto (Poule H) - Arsenal (B)

- Napoli (C) - Barcelona (H)

- PSG (F) - Real Sociedad (D)

- Inter (D) - Atlético Madrid (E)

Daardoor waren de volgende teams over:

Groepswinnaars:

- Bayern München (A)

- Real Madrid (C)

- Borussia Dortmund (F)

- Manchester City (G)

Nummers twee:

- FC Kopenhagen (A)

- PSV (B)

- Lazio (E)

- RB Leipzig (G)

Toch werd het vlakje van Real Madrid rood toen het balletje van PSV werd getrokken. Dat komt omdat de loting anders in de knoei kwam. Was het wel gebeurd, dan had Bayern de kans gehad om tegen Leipzig (eigen land) of Kopenhagen (zelfde poule) te spelen - iets wat volgens de eigen regels dus niet mag. Ook bestond de mogelijkheid dat Manchester City dan opnieuw tegen Leipzig zou spelen, wat ook niet kan.

Loting

Uiteindelijk lootte Bayern het Italiaanse Lazio, neemt City het op tegen Kopenhagen en speelt Leipzig tegen Real Madrid.