Waarom Quick Boys sjaal met 'Mijn Kut Club' drukt voor bekerpot tegen Graafschap
i

ANP

Waarom Quick Boys sjaal met 'Mijn Kut Club' drukt voor bekerpot tegen Graafschap

Marcel Roes • 19:09, 19-12-2023 / Laatste Update: 23:17, 07-01-2024

Amateurclub Quick Boys speelt in de 2e ronde van de KNVB Beker tegen De Graafschap. Die pot is dinsdag om 18.45 uur. Het programma staat hier: Dit zijn de wedstrijden in de tweede ronde van de KNVB Beker.

Eind oktober won de club uit Katwijk aan Zee van NAC: 1-0. Nu komen de amateurs dus weer een profclub tegen. Een deel van de thuisfans op Sportpark Nieuw Zuid zal zwaaien (of gewoon de nek warmhouden) met een sjaal waarop een opmerkelijke tekst staat. Namelijk: Mijn Kut Club.

Mijn Kut Club

Johan Zuijderduijn, verbonden aan de supportersvereniging van Quick Boys, legt aan Leidsch Dagblad uit waarom voor die opdruk is gekozen.

"In de aanloop naar de loting zei de aanvoerder van De Graafschap voor de camera van ESPN: 'Doe mij maar ’zo’n kut amateurclub'", zegt Zuijderduijn. Hij doelt op Jeffry Fortes.

Sjaals verkopen prima

"Nou, die kutclub zijn wij geworden dus. Volgens mij bedoelde hij het niet eens zo verkeerd hoor, maar zo’n uitspraak is natuurlijk koren op de molen voor ons, als supportersvereniging zijnde. Het is ludiek bedoeld. Maar ze vliegen over de toonbank. Ik had toevallig net nog iemand van De Graafschap aan de lijn. Die wilde er ook graag eentje hebben."

Sfeeractie

Ook Omroep West heeft aandacht voor de ludieke sjaaltjes. Volgens de omroep zijn ze bijna uitverkocht. Bovendien wordt er een grootse sfeeractie voorbereid.

Video gaat rond

Doelman Paul van der Helm had de uitspraak van Fortes ook gezien en gehoord. "Ik kan niet ontkennen dat het filmpje direct na de loting in onze groepsapp rond is gegaan", zegt hij. "En niet alleen bij ons, maar rond de hele club. Dat zie je wel aan die ludieke sjaals, wat maar aangeeft dat het hier leeft. We zullen het filmpje ook nog een keer in de kleedkamer rond laten gaan, dan laten we wel zien wat voor club dit is."