Waarom Spakenburg een eventuele bekerfinale niet op zondag hoeft te spelen
i

Pro Shots

Waarom Spakenburg een eventuele bekerfinale niet op zondag hoeft te spelen

Brian Vesseur • 20:26, 04-04-2023 / Laatste Update: 13:23, 08-01-2024

Spakenburg is 1 wedstrijd verwijderd van de finale van de TOTO KNVB Beker. Na stunts tegen FC Groningen en FC Utrecht wacht nu PSV in de halve finale. Áls Spakenburg van PSV wint en in de finale komt, moet de KNVB de wedstrijd verplaatsen. Maar waarom?

Spakenburg speelt de bekerfinale niet op zondag

De bekerfinale staat nu gepland op zondag 30 april in De Kuip. Maar als Spakenburg de finale haalt, moet er worden gekeken naar een andere datum. Het gelovige Spakenburg wil namelijk niet op zondag voetballen. Sterker nog: er is vastgelegd dat zij niet op de rustdag hoeven te voetballen. En dus ook niet als er een bekerfinale op het programma staat.

Het bestuur van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen, wees onder andere Sportnieuws.nl via een persbericht op het volgende artikel van de KNVB: "De KNVB garandeert de BZV (voorloper BAV, red) dat bij deze organisatie (ultimo juni 2013) aangesloten verenigingen die principieel alleen op zaterdag voetballen, nimmer genoodzaakt zullen worden tot het spelen van competitie- en/of bekerwedstrijden op zondag."

Spakenburg

Eerder maakte Spakenburg al duidelijk dat het zelf ook niet op zondag wilde voetballen. Mocht Spakenburg de finale halen, speelt het tegen Ajax of Feyenoord. Deze 2 ploegen nemen het woensdag tegen elkaar op in De Kuip.