Hierom spelen PSV en Feyenoord (onnodig) al op donderdag in de Eredivisie
i

ProShots

Hierom spelen PSV en Feyenoord (onnodig) al op donderdag in de Eredivisie

Jeroen Rooseboom • 21:47, 05-12-2023 / Laatste Update: 21:51, 04-01-2024

PSV en Feyenoord beginnen doordeweeks al aan speelronde 15 van de Eredivisie. De reden voor dat besluit is inmiddels alweer achterhaald. Lees hieronder waarom PSV en Feyenoord op donderdag spelen in de Eredivisie.

Afgelopen zondag stonden beide ploegen nog tegenover elkaar. In een boeiende wedstrijd wist koploper PSV het gat naar achtervolger Feyenoord te vergroten naar 10 punten. De Eindhovenaren wonnen met 2-1.

Waarom spelen PSV en Feyenoord op donderdag?

Het besluit om de nummer 1 en 2 al op donderdag te laten spelen, werd genomen om beide teams meer rust te gunnen voor het laatste duel in de groepsfase van de Champions League van volgende week. Dat was achteraf misschien niet nodig geweest. PSV is al zeker van de volgende ronde, terwijl Feyenoord geen zicht meer heeft op het bereiken van de laatste 16. De Rotterdammers komen na de winterstop uit in de tussenronde van de Europa League.

Tegenstanders PSV en Feyenoord

PSV neemt het in eigen huis op tegen SC Heerenveen. Dat duel begint om 18.45 uur. Feyenoord ontvangt later op de donderdagavond, om 21.00 uur, FC Volendam.