Dit is waarom Spezia en Hellas Verona een beslissingsduel spelen om te bepalen wie in Serie A blijft
i

Getty Images

Dit is waarom Spezia en Hellas Verona een beslissingsduel spelen om te bepalen wie in Serie A blijft

Sjors Tanis • 19:09, 11-06-2023 / Laatste Update: 17:24, 11-12-2023

Spezia eindigde in de Serie A op de 'veilige' 17e plaats. De club had evenveel punten als nummer 18 Hellas Verona en een beter doelsaldo. Toch kan Spezia nog degraderen. Hoe dat zit? Lees het hier!

Spezia en Hellas Verona spelen zondagavond (aftrap 20.45 uur) namelijk een beslissingswedstrijd om te bepalen welke club volgend seizoen actief is op het hoogste niveau en welke club afzakt naar de Serie B. Het duel wordt afgewerkt op neutraal terrein: in het stadion van Sassuolo.

Waarom een beslissingswedstrijd?

Sinds het seizoen 2021/22 zijn de regels in Italië aangepast. Als clubs in de strijd om de titel óf tegen degradatie eindigen met een gelijk aantal punten, volgt een beslissingswedstrijd. Het doelsaldo en/of het onderlinge resultaat telt niet mee.

Waar is Spezia - Hellas Verona te zien?

Het cruciale duel tussen Spezia en Hellas Verona is live te zien op Ziggo Sport Voetbal. Deze zender is alleen te bekijken voor Ziggo Sport-abonnees.

Bij Spezia is Jeroen Zoet normaal gesproken 2e keeper. In de laatste competitiewedstrijd, tegen AS Roma (2-1-nederlaag), was de Nederlander echter de 1e keuze. Deyovaisio Zeefuik en Jayden Braaf houden bij Hellas Verona vooral de bank warm. De balans dit seizoen tussen Spezia en Hellas is in het voordeel van eerstgenoemde. Op 13 november won Spezia op bezoek in Verona met 2-1. De meest recente confrontatie, op 5 maart in La Spezia, eindigde in 0-0.