Waarom Vaessen wel het shirtje van Brobbey kreeg, maar andersom niet
i

ANP

Waarom Vaessen wel het shirtje van Brobbey kreeg, maar andersom niet

Bart van der Wijst • 10:15, 07-12-2023 / Laatste Update: 23:48, 04-01-2024

Een prachtig moment na afloop van het restant van RKC - Ajax: Brian Brobbey gaf zijn shirtje aan keeper Etienne Vaessen. De spits botste tegen de keeper aan op 30 september, waardoor Vaessen knock-out ging en de wedstrijd werd gestaakt. Woensdag werd de wedstrijd uitgespeeld en na afloop zochten de hoofdpersonen elkaar op. Wat opviel was dat Vaessen wel het shirt van Brobbey kreeg, maar andersom niet. Waarom niet eigenlijk?

Dat ze elkaar na de wedstrijd opzochten, was afgesproken. "Ik zou ook mijn shirt wisselen met hem, voor zijn zoontje", zei Brobbey tegenover ESPN.

Ruilen?

Wat opviel, was dat Vaessen tijdens het interview na afloop nog in zijn keepersshirt stond. "Die krijgt hij nog wel van mij, die geef ik zo wel", lachte de doelman. "Wij moeten betalen voor dit shirt... Nee grapje!", riep hij.

"Toevallig had mijn zoontje in de zomer een Brian Brobbey-shirt gekregen, dus ik stuurde hem een foto door. Maar eigenlijk is het gewoon toevallig. Hij is ook helemaal Brobbey-gek, dus hij gaat het mooi vinden."