Wales, World Cup and no golf, in that order! Wel WK, maar geen golf voor Gareth Bale
i

Getty Images

Wales, World Cup and no golf, in that order! Wel WK, maar geen golf voor Gareth Bale

Eimert Pruis • 21:34, 09-11-2022 / Laatste Update: 03:33, 12-12-2023

Het strakke programma tijdens het WK voetbal heeft ook een impact op de vrijetijdsbesteding van de spelers tijdens het toernooi. Wales-bondscoach Rob Page heeft sterspeler Gareth Bale nu al verboden om te gaan golfen in Qatar.

Bale, die tegenwoordig uitkomt voor Los Angeles FC, maakte de laatste jaren van zijn periode bij Real Madrid vooral naam als golfliefhebber. De aanvaller toonde na de kwalificatie van Wales voor het EK 2020 zelfs een ludiek spandoek met de woorden 'Wales, golf, Madrid. In die volgorde'.

'We zijn daar om te werken'

Page heeft zijn ster alvast duidelijk gemaakt dat hij een rondje golf tijdens het WK kan vergeten. "Er zal niet worden gegolfd", zei de bondscoach lachend op de vraag naar Bale’s favoriete hobby. "We zijn daar om te werken."

Niet genoeg tijd

"In het verleden kon ik tegen spelers als Gareth, Kieffer Moore of Aaron Ramsey zeggen dat er bijvoorbeeld geen meetings waren en dat ze 9 holes konden gaan spelen als ze dat wilden. Maar dan had je een week voor een paar wedstrijden. In Qatar heb je niet genoeg tijd. Elke 4 dagen is er een wedstrijd. Het is meedogenloos."

Wales in Groep B

Wales speelt op 21 november tegen de Verenigde Staten, waarna 4 dagen later de wedstrijd tegen Iran volgt. De ploeg van Page sluit op 29 november de groepsfase af tegen Engeland.

Check hier de volledige selectie van Wales voor het WK