Walgelijk spandoek van Heerenveen-'fans’ over zieke Cambuur-trainer Henk de Jong
i

Pro Shots

Walgelijk spandoek van Heerenveen-'fans’ over zieke Cambuur-trainer Henk de Jong

Sjors Tanis • 15:42, 16-12-2021 / Laatste Update: 21:36, 11-12-2023

Er is donderdagochtend bij het stadion van Cambuur in Leeuwarden een walgelijk spandoek aangetroffen over de zieke Henk de Jong. 

Met een galgje en de tekst ‘Cambuur geeft je kopzorgen’ werd in een schandalig spandoek een link gelegd met de zieke Cambuur-trainer Henk de Jong, die vanwege een cyste in zijn hoofd voorlopig afwezig is.

Het heeft er alle schijn van dat ‘fans’ van Heerenveen het spandoek hebben opgehangen. Zondag is de Friese derby tussen Cambuur en Heerenveen.

Reactie Heerenveen

"Wij distantiëren ons hiervan. Het is een verwerpelijke actie van een paar individuen. Er is juist heel veel respect richting Henk. Het gros van de supporters denkt er dus heel anders over", laat een woordvoerder van Heerenveen weten. Als reactie op het spandoek heeft Heerenveen in het eigen stadion eveneens een spandoek opgehangen. Daarop stelt de club dat ‘gezondheid boven rivaliteit’ gaat.

Cambuur moet De Jong vrijwel zeker lange tijd missen. Hij ontbrak al tegen Vitesse en Willem II en zal volgens de club naar verwachting langere tijd uit de roulatie zijn. De Jong wordt momenteel verder onderzocht en zal vanaf daar een behandeltraject ingaan, liet Cambuur weten.

Check hier het walgelijke spandoek: