Wanneer kan Manchester City kampioen worden van de Premier League?
i

Getty Images

Wanneer kan Manchester City kampioen worden van de Premier League?

Brian Vesseur • 21:32, 14-05-2023 / Laatste Update: 07:48, 12-12-2023

Arsenal heeft zondag verrassend verloren van Brighton & Hove Albion. In eigen huis ging Arsenal met 3-0 onderuit. Een week eerder ging Brighton nog hard onderuit bij laagvlieger Everton: 5-1. Door de nederlaag van Arsenal kan Manchester City binnenkort al kampioen worden van de Premier League. Check hier wanneer dat precies is.

LEES OOK: Arsenal verliest ook van Brighton en lijkt de titelrace in voordeel van Man City te beslissen

Door de nederlaag staat Arsenal na 36 wedstrijden op 81 punten. Manchester City heeft 5 punten meer én een wedstrijd minder gespeeld. Alleen als City alles verliest en Arsenal alles wint, worden de Londenaren nog kampioen.

Wanneer wordt Manchester City kampioen?

Dat betekent óók dat Manchester City komende wedstrijd al de landstitel kan pakken. En die wedstrijd is op zondag 21 mei, in eigen huis tegen Chelsea. De wedstrijd wordt afgetrapt om 17.00 uur. Manchester City moet winnen van Chelsea om die dag de Premier League te winnen.

Maar het kan ook al eerder kampioen zijn! Als Arsenal op zaterdag 20 mei verliest van Nottingham Forest, is het gat met Manchester City onoverbrugbaar. Die wedstrijd begint om 18.30 uur in Nottingham.