Wanneer kan Napoli kampioen worden van de Serie A?
i

Getty Images

Wanneer kan Napoli kampioen worden van de Serie A?

Brian Vesseur • 14:35, 01-05-2023 / Laatste Update: 02:34, 12-12-2023

Napoli wordt kampioen van de Serie A, dat is al een tijdje (bijna) zeker. Maar wanneer is nog de vraag. Afgelopen weekend kreeg de ploeg uit Napels al de kans, maar een 1-1-gelijkspel tegen Salernitana verpestte het kampioensfeestje. Wanneer kan Napoli dan wel kampioen worden van de Serie A?

LEES OOK: 🎥 | Deze wereldgoal van Salernitana verziekt het titelfeestje van Napoli

Wanneer is Napoli kampioen van de Serie A?

Momenteel heeft Napoli 79 punten na 32 wedstrijden, véél meer dan de nummer 2. Lazio heeft er 'slechts' 61. Met nog 6 wedstrijden te gaan - en een gat van 18 punten - kan het dus eigenlijk niet meer misgaan. Woensdag komt Lazio in actie tegen Sassuolo (thuis, om 21.00 uur). Bij een gelijkspel of een nederlaag voor Lazio, is Napoli sowieso kampioen.

Kampioenskansen

En als Lazio wel wint, moet Napoli op donderdag minimaal 1 punt pakken tegen Udinese. Het uitduel in Udine begint om 20.45 uur. Als Napoli verliest van Udinese en Lazio een dag eerder wint van Sassuolo, lijkt het komend weekend alsnog gedaan.

Lazio gaat zaterdag om 15.00 uur op bezoek bij AC Milan, Napoli komt zondag om 18.00 uur in eigen huis in actie tegen Fiorentina. Ook dan geldt: puntenverlies van Lazio betekent een kampioenschap, evenals minimaal 1 punt voor Napoli tegen Fiorentina.

Lang verhaal kort: alleen als Lazio vanaf nu alles wint en Napoli alles verliest, kan Lazio op evenveel punten eindigen. In Italië volgt er dan een onderling duel om het kampioenschap.