Wanneer opent en sluit de winterse transferperiode in Nederland?
i

Pro Shots

Wanneer opent en sluit de winterse transferperiode in Nederland?

Brian Vesseur • 16:18, 02-01-2024 / Laatste Update: 22:26, 04-01-2024

De transfermarkt is geopend in Nederland! Vanaf dinsdag 2 januari kunnen de clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie spelers kopen en verkopen. In dit artikel lees je op wanneer de transferperiode in Nederland opent en sluit én of dat overeenkomt met de concurrerende landen.

Wanneer sluit de transferperiode in Nederland?

De transferperiode is in Nederland geopend van 2 januari tot en met 1 februari. Op 1 februari kunnen er dus tot en met 23.59 uur deals plaatsvinden. Italië en Spanje kennen precies dezelfde transferperiode, maar een paar landen wijken ook een paar dagen af.

In Engeland, Duitsland en Frankrijk ging de transferperiode al op 1 januari open en sluit-ie, net als in Nederland, op 1 februari. Portugal is net weer wat anders: daar opent de transferperiode op 3 januari, om tot 2 februari open te blijven. Ook de Belgen zijn speciaal: 5 januari tot en met 1 februari.

De transferperiodes van alle Europese landen vind je op Transfermarkt.nl.

Aflopende contracten

Veel contracten van spelers lopen in de komende zomer af. Clubs mogen nu legaal praten met spelers met een aflopen contract, om ze alvast een voorcontract aan te bieden. Die speler maakt dan het seizoen af bij zijn huidige club, om vervolgens transfervrij de overstap te maken naar zijn nieuwe club. Kylian Mbappé, die al jarenlang in de belangstelling staat van Real Madrid én een aflopend contract heeft bij Paris Saint-Germain, zou dat zomaar kunnen doen. Check hier alle topspelers - waaronder 3 Nederlanders - in de Europese competities met een aflopend contract.

In de Eredivisie zijn er ook enkele spelers die een aflopend contract hebben. Bijvoorbeeld Gijs Smal, Joshua Brenet en Dani de Wit. Bekijk in dit overzicht iedere Eredivisie-voetballer die een contract tot medio 2024 heeft.