Wat een geluk! Overlevende van vliegtuigcrash Chapecoense ontsnapt wéér aan de dood
i

AP

Wat een geluk! Overlevende van vliegtuigcrash Chapecoense ontsnapt wéér aan de dood

admin • 17:10, 03-03-2021 / Laatste Update: 23:19, 04-01-2024

De naam Erwin Tumiri zal jou waarschijnlijk niet zoveel zeggen, maar hij was een bemanningslid die in 2016 op de vlucht zat van het gecrashte vliegtuig van de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense. Hij overleefde het ongeluk en het engeltje blijkt nu nog steeds op zijn schouders te zitten: afgelopen nacht bleef hij 'ongedeerd' bij een busongeval in Bolivia.

Chapecoense werd door de crash wereldnieuws. De ploeg vloog naar Colombia om daar de finale van het toernooi om de Copa Sudamericana spelen. Slechts 3 spelers van de voetbalclub overleefden destijds de crash, evenals bemanningslid Tumiri. In totaal vielen er 77 doden.

Afgrond

Vannacht ontsnapte Tumiri opnieuw aan de dood. Hij was een van de inzittenden in de bus van Cochabamba naar Santa Cruz. "Ik was rustig muziek aan het luisteren en met mijn telefoon aan het spelen, toen ik ineens mensen hoorde schreeuwen", vertelde de 30-jarige Tumiri aan lokale media. Het voertuig, met tientallen mensen aan boord, reed een 150 meter steile afgrond in.

"Het enige wat ik kon doen, was me vasthouden aan de stoel voor me, mijn schouders breder maken en tegen het raam leunen zodat ik niet zou bewegen als de bus omviel", aldus Tumiri. Op het moment dat het voertuig in de afgrond crashte, bleef het oud-bemanningslid bij bewustzijn en kon hij veilig uitstappen. Uiteindelijk stierven door het ongeluk 21 mensen en raakten er naast Tumiri 29 mensen gewond.

Schade valt mee

De schade bij Tumiri viel mee: "Momenteel kan ik mijn arm niet bewegen en heb ik een snee in mijn knie", zei hij vanuit het lokale ziekenhuis. Op de vraag  hoe het kon dat hij opnieuw aan de dood was ontsnapt zei hij: "Ik kan niet geloven wat er is gebeurd. Dingen gebeuren met een reden, in goede en slechte tijden."