👀 | Wat is er aan de hand met het oog van Frank de Boer?
i

Pro Shots

👀 | Wat is er aan de hand met het oog van Frank de Boer?

admin • 14:02, 02-06-2021 / Laatste Update: 19:14, 07-01-2024

Let eens op het oog van Frank de Boer als hij tijdens deze EK-zomer weer op televisie komt. Misschien is het je nog nooit opgevallen, misschien vraag je je al een tijdje af: wat is er toch voor geks aan de hand?

De ene keer valt het wat meer op dan de andere keer, bijvoorbeeld door het licht van de camera, maar De Boers linkeroog is donkerder dan zijn rechteroog. Sportnieuws.nl heeft eens uitgezocht wat er aan de hand is, zodat jij bij je vrienden stoer kunt doen als de enige echte kenner.

Wat is er met het oog van Frank de Boer?

Het linkeroog van de bondscoach is beschadigd geraakt door een oogontsteking. Tijdens de behandeling van die ontsteking raakte de iris van zijn linkeroog verkleefd, waardoor de pupil niet meer groter of kleiner wordt. Het lijkt daardoor alsof hij 2 verschillende kleuren ogen heeft.

Vaker zonnebril op

De ene oogontsteking laat zich simpeler behandelen dan de andere. Schoonmaken kan al voldoende zijn, maar soms zijn er druppels of zelfs injecties nodig. En soms treden er dus bijwerkingen op, zoals bij De Boer. Dit is overigens ook de reden dat hij bij mooi weer wat sneller een zonnebril op zet.

Oogziekte

Het is trouwens alweer lang geleden dat De Boer met deze oogontsteking kampte: ergens eind jaren 80 of begin jaren 90, terwijl hij als speler probeerde door te breken in het eerste elftal van Ajax.

Tijdens zijn succesvolle carrière heeft de verdediger er dus weinig last van gehad, of zou dit misschien de échte oorzaak zijn van het welbekende Frank de Boertje?