Wat is het geheim van spelersmakelaar Mino Raiola? 'Ik ben dik en klein'
i

ANP

Wat is het geheim van spelersmakelaar Mino Raiola? 'Ik ben dik en klein'

Marcel Roes • 23:21, 09-12-2021 / Laatste Update: 18:21, 08-01-2024

Vraag voetballers wie ze als zaakwaarnemer of spelersmakelaar willen en dan zullen er heel veel Mino Raiola noemen. Want de Italiaans-Nederlandse 'super agent' staat garant voor duizelingwekkende transfers. Hij heeft overal een voet tussen de deur. Hij wist zelfs Mo Ihattaren vanuit de PSV-goot naar Juventus te brengen!

Tot zijn spelersstal behoren onder meer Paul Pogba en Erling Haaland. Ook Zlatan is een grote fan van Raiola. De 54-jarige Raiola is inmiddels helemaal vergroeid met zijn mobiele telefoon, want hij moet de hele dag door de primadonna's tevreden houden.

Hoe krijgt hij het voor elkaar om overal het onderste uit de kan te halen voor zijn spelers? Tegen Sport1 legt hij het uit: "Ik hou van zakelijke discussies. Ik hou ervan om een strategie te bedenken en mijn gesprekspartner te overtroeven."

"Je zult me nooit zien in een net pak met stropdas. Zo ben ik niet. Ik ben dik en klein. Lange tijd hebben mensen me daardoor onderschat. Ze zeiden: 'Kijk nou eens. Hij kan zich niet eens fatsoenlijk kleden.' Nu heeft iedereen respect voor me."