Wat voor jouw club? Deze waslijst aan Nederlandse spelers is komende zomer transfervrij
i

Pro Shots

Wat voor jouw club? Deze waslijst aan Nederlandse spelers is komende zomer transfervrij

Brian Vesseur • 16:33, 31-05-2023 / Laatste Update: 04:46, 12-12-2023

De zomer komt eraan en dat betekent ook dat een hoop spelers een aflopend contract hebben. We hebben in die enorme berg spelers eens gefilterd op Nederlanders. Welke Nederlanders hebben een aflopend contract en zijn dus - als het goed is - komende zomer transfervrij?

We hebben 13 spelers op een rijtje gezet met een marktwaarde van boven de 1 miljoen euro volgens Transfermarkt.nl.

Klasse verdedigers

Joël Veltman en Stefan de Vrij spannen de kroon. Beide verdedigers hebben een transferwaarde van 10 miljoen euro. De 31-jarige Veltman heeft een aflopend contract bij Brighton & Hove Albion, de even oude De Vrij mag straks weg bij Inter. Ook de 22-jarige Jan Paul van Hecke heeft een aflopend contract bij Brighton.

Daley & Daley

In Duitsland mogen Daley Blind en Daley Sinkgraven waarschijnlijk uitkijken naar een andere club. Blind tekende deze winter een contract voor maar een half seizoen bij Bayern München, Sinkgravens contract loopt af bij Bayer Leverkusen. Wie gaat er met de linksbacks aan de haal?

De route van Branco?

Ook Stijn Spierings staat hoog op dit lijstje. De middenvelder van Toulouse is in gesprek met PSV en zou zomaar - net als teamgenoot Branco van den Boomen - de overstap kunnen maken naar de Eredivisie. Van den Boomen tekende transfervrij bij Ajax, waar hij ook al in de jeugd speelde.

Andere spelers uit het lijstje zijn: Bram Nuytinck, Mitchell Dijks, Virgil Misidjan, Bas Dost, Jorrit Hendrix, Sander van de Streek en Mats Seuntjens. Jetro Willems, die net minder dan 1 miljoen euro waard is, is ook de moeite waard om te noemen.

Overzicht:

- Stefan de Vrij (Inter)

- Joël Veltman (Brighton)

- Daley Blind (Bayern München)

- Daley Sinkgraven (Bayer Leverkusen)

- Stijn Spierings (Toulouse)

- Jan Paul van Hecke (Brighton)

- Bram Nuytinck (Sampdoria)

- Mitchell Dijks (Vitesse)

- Virgil Misidjan (FC Twente)

- Bas Dost (FC Utrecht)

- Jorrit Hendrix (Fortuna Düsseldorf)

- Sander van de Streek (FC Utrecht)

- Mats Seuntjes (RKC)