🎥 | Wauw! Blinde Feyenoord-fan Anton leidt duizenden supporters in mars naar Celtic Park

Jeroen Rooseboom • 15:26, 14-12-2023 / Laatste Update: 09:57, 07-01-2024

Anton Kocken zal de wedstrijd Celtic - Feyenoord niet snel meer vergeten. De 22-jarige fan van Feyenoord, die zijn club overal mee naartoe volgt, mocht voor de wedstrijd de enorme mars met duizenden supporters op weg naar Celtic Park leiden.

"Ik ben visueel beperkt, ik ben blind en zie niks", vertelt Anton in een video van RTV Rijnmond. "Doe je ogen maar dicht, dan zie je net zoveel als ik. Ik ga al ruim 10 jaar naar Feyenoord en leef intens mee met de club."

Steun

De andere Feyenoorders bulderden de Feyenoord-songs op zijn aangeven door de Schotse straten. Daarna hield Anton het niet droog. "Het was meer dan alleen het zingen. De jongens van De Noordzijde (een fanatieke supportersgroep van Feyenoord, red.) betekenen heel veel voor mij. Ik heb zoveel steun aan die jongens gehad, in coronatijd bijvoorbeeld."

Hij wil ook een lans breken voor zijn fanatieke vrienden, die nog wel eens negatief in het nieuws komen. "Het gaat veel verder dan clubliefde alleen. Veel mensen in de maatschappij kunnen een voorbeeld nemen aan die zogenaamd asociale jongens."

Deceptie

Helaas voor Anton (en alle andere Feyenoorders) eindigde de wedstrijd in een deceptie. De Rotterdamse ploeg verloor door een goal in de blessuretijd met 2-1. Na de winterstop gaat Feyenoord verder in de Europa League.