Uitvak juicht in Alkmaar! AZ kan ook met geweldige Zweedse invaller niet winnen van Brann
i

Pro Shots

Uitvak juicht in Alkmaar! AZ kan ook met geweldige Zweedse invaller niet winnen van Brann

Eimert Pruis • 00:40, 25-08-2023 / Laatste Update: 08:32, 12-12-2023

AZ heeft een flinke drempel op de weg naar de groepsfase van de Conference League gevonden. Het nietige Noorse SK Brann was heel vervelend voor de Alkmaarders. Na een tegentreffer van een Chileense Noor en een geweldige invalbeurt van een Zweed stond er 1-1 op het scorebord in Alkmaar.

En dus zal trainer Pascal Jansen zwaar ontevreden zijn. Iedereen ging er al vanuit dat AZ in de groepsfase stond na de loting, maar niets blijkt minder waar. Brann speelde zonder angst en kan zo maar eens de nieuwe stuntploeg van de Conference League worden.

Saaie 1e helft

AZ speelde een slechte 1e helft, waarin het niet veel kon klaarspelen tegen de bezoekers uit Bergen. De Noren waren niet onder de indruk van het AFAS Stadion en ook niet van de tegenstander. De 0-0 was daarom een terechte tussenstand.

Chileense Noor doet AZ pijn

Maar het werd van kwaad tot erger. In de 59e minuut schoot Niklas Castro raak. De enige man van Brann met een niet-Scandinavisch paspoort. De in Oslo geboren Chileense Noor deed AZ veel pijn.

AZ richt zich toch nog op

In de 70e minuut drong AZ in Alkmaar eindelijk aan voor een offensief. Invaller Mayckel Lahdo was tot 2 keer toe gevaarlijk. Bij de 2e keer stond Pantelis Hatzidiakos goed om in de rebound binnen te koppen.

AZ juicht, maar het was niet genoeg.

Geweldige invalbeurt Lahdo

Die Lahdo was lekker bezig. Zo'n beetje al het aanvallende gevaar kwam van de dribbelende Zweed, die ook nog een goed schot in huis heeft. Bijna verschalkte hij daarmee de Noorse doelman Matias Dyngeland. De Brann-keeper tikte de bal net weg bij de paal.

AZ redt het niet

AZ probeerde nog van alles, maar redde het niet meer om nog te scoren. En dus gaan de Alkmaarders met een slecht gevoel naar het hoge noorden.

Brann is net zoveel waard als Karlsson

SK Brann juicht. Het uitvak barst in feestgedruis uit. Dat mag ook wel want de totale waarde van het Noorse Brann is slechts 11 miljoen euro. Een paar dagen geleden verkocht AZ ene Jesper Karlsson alleen al voor dat bedrag...