FC Twente onmachtig met 10 man tegen Fenerbahçe: oud-Eredivisie-spelers delen klappen uit
i

Pro Shots

FC Twente onmachtig met 10 man tegen Fenerbahçe: oud-Eredivisie-spelers delen klappen uit

Eimert Pruis • 22:53, 24-08-2023 / Laatste Update: 17:50, 11-12-2023

FC Twente staat voor een onmogelijke klus in de play-offs van de Conference League. De club uit Enschede verloor in Istanbul met 5-1 van Fenerbahçe. Een rode kaart in de 1e helft voor Youri Regeer maakte het verschil, voormalig Eredivisie-spelers maakten het af.

En dus lijkt Twente weer net niet de Conference League te halen. Vorig seizoen was het sterke Fiorentina, dat uiteindelijk de finale zou halen, de betere. Deze keer trof Twente het weer niet bij de loting. Toch had Twente kansen in de beginfase.

Geen Enschedese bibbers

FC Twente kende geen zenuwen of bibbers of wat dan ook voor de hel van Istanbul. De ploeg van trainer Joseph Oosting ging lekker brutaal ballen en kleumden er ook flink in. Dit tot irritatie van de Fenerbahçe-spelers. Die baalden helemaal toen Twente eigenwijs, maar niet onterecht de leiding nam.

Ugalde leidt Twente naar voorsprong

De Costa Ricaanse spits Manfred Ugalde was daar helemaal verantwoordelijk voor. Eerst schoot hij op de paal, om zelf de rebound binnen te werken: 1-0. Niet veel later haalde Ugalde weer uit. Ook deze keer kon Irfan Egribayat niet goed redding brengen. Na zijn stomp belandde de bal voor de voeten van Michel Vlap. Die kon met links zo binnentikken maar besloot met buitenkantje rechts voor de rechterhoek te gaan. De kin van Egribayat bracht redding.

Twente denkt hier nog aan een mooie avond.

Eredivisie-goal Fenerbahçe

Fenerbahçe liet zich natuurlijk niet naar de slachtbank leiden. Oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski sneed een bal heerlijk aan en Jayden Oosterwolde scoorde met een geplaatst kopbal tegen zijn oude club. De wedstrijd was ontbrand en we hadden pas een half uur gespeeld.

Rood Regeer!

De wedstrijd was voor Youri Regeer een beetje te veel ontbrandt. De van Ajax overgekomen middenvelder/verdediger ging te hard door en gleed vol door op het standbeen van zijn tegenstander. De scheidsrechter en VAR keken er goed naar en dus moest Regeer vertrekken: rood!

Het kantelpunt van de wedstrijd in beeld.

Szymanski doet Twente pijn

Na de Turkse thee ging Fenerbahçe doordrukken. Na een afgekeurde goal (buitenspel) en enkele pogingen was het op het uur alsnog raak voor de Turkse topclub. Szymanski bewoog zich goed vrij en schoot een voorzet vanaf de rechterkant keihard binnen. De Poolse aanvallende middenvelder salueerde naar het Fener-publiek als tijdens zijn beste Feyenoord-momenten.

Weer een oud-Eredivisie-speler...

Direct in de volgende aanval was het alweer 3-1 voor Fenerbahçe. Oud-NEC'er Ferdy Kadioglu ging op links de combinatie met aanvoerder Dusan Tadic aan en gaf keurig voor op Irfan Kahveci. En zo deden de voormalig Eredivisie-spelers Twente de das om.

Nog een goal!

Diezelfde Kahveci maakte er even later zelfs 4-1 van en dus werd de zeer lastig klus een extreem moeilijke opgave. En ja toen was er nog een oud-Eredivisie-speler die het een onmogelijke opgave voor Twente van maakte. Tadic schoot een makkelijk gegeven pingel binnen in blessuretijd.

Wonder van Enschede?

FC Twente heeft dus een echt wonder nodig in De Grolsch Veste om alsnog de groepsfase van het 3e Europese clubtoernooi te bereiken. De rode mannen hebben wel een weekend vrij en wie weet doet die extra rust echt wonderen. Donderdag 31 augustus om 19.00 uur is de return in Enschede.

Kijk ook: 🎥  | Check hier alle doelpunten bij Fenerbahçe vs. FC Twente

Fenerbahçe-feest na de 4-1.