Wéér 2 goals: wat heeft Cristiano Ronaldo tegen Luxemburg?
i

AFP

Wéér 2 goals: wat heeft Cristiano Ronaldo tegen Luxemburg?

Noah Hoogenboezem • 11:40, 27-03-2023 / Laatste Update: 22:36, 11-12-2023

Cristiano Ronaldo mag dan naar Saoedi-Arabië zijn verkast, maar voor het Portugese elftal scoort hij er nog altijd op los. Donderdag maakte hij al 2 doelpunten tegen Liechtenstein en zondag prikte hij er weer 2 in tegen Luxemburg. Daarmee staat hij nu op liefst 122 doelpunten voor Portugal. Het lijkt er trouwens op dat Luxemburg hem ooit iets heeft aangedaan, want vooral dat land moet het ontgelden in zijn lange interlandcarrière.

Door de 2 goals van zondagavond heeft Ronaldo nu liefst 11 keer gescoord tegen Luxemburg. Hij speelde in totaal 11 keer tegen dat land en loopt dus keurig 1 op 1. Daarmee staat Luxemburg ver bovenaan zijn lijstje van favoriete tegenstanders. Litouwen en Zweden kregen allebei namelijk slechts 7 goals tegen van de Portuese superster. Nederland was 4x het slachtoffer van Ronaldo.

Laatste hattrick ook tegen Luxemburg

Ronaldo scoorde afgelopen week dus in beide wedstrijden van Portugal in de EK-kwalificatie 2 keer. Zijn eerste hattrick voor Portgual sinds oktober 2021 zat er niet in. Tegen wie hij voor het laatst 3x scoorde? Dat kun je wel raden: Luxemburg!