Weer blessure voor Memphis Depay: geen Feyenoord voor Atlético-aanvaller
i

Getty Images

Weer blessure voor Memphis Depay: geen Feyenoord voor Atlético-aanvaller

Eimert Pruis • 15:39, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:08, 11-12-2023

Opnieuw een forse tegenvaller voor Memphis Depay. De onlangs herstelde aanvaller is tijdens een training opnieuw geblesseerd geraakt en moet daardoor voorlopig toekijken, zo bevestigde Atlético Madrid-coach Diego Simeone op een persconferentie van de Spaanse club.

Memphis maakte afgelopen weekend zijn rentree als invaller tegen Real Madrid, maar is op de training opnieuw geblesseerd geraakt. Daardoor kan Atlético Madrid voorlopig geen beroep doen op de aanvaller en moet hij volgende week woensdag de Champions League-ontmoeting met Feyenoord vrijwel zeker aan zich voorbij laten gaan.

Goede stats

Met 2 goals in 4 optredens heeft Memphis dit seizoen uitstekende statistieken, maar het zijn vooral de blessureperikelen die beklijven. Sinds zijn transfer van Barcelona naar Atletico Madrid miste Depay 13 van de 26 officiële wedstrijden van zijn nieuwe club door blessures. Eind augustus raakte de Nederlander al geblesseerd aan zijn hamstring, waardoor hij toen ruim 3 weken aan de kant stond.

Geen Oranje-selectie

Bondscoach Ronald Koeman hield Depay al buiten zijn voorselectie voor de EK-kwalificatieduels met Frankrijk (13 oktober) en Griekenland (16 oktober) en lijkt nu definitief geen beroep te kunnen doen op de aanvaller.