Weer een paar KKD-ploegen uit de beker geknikkerd: doelpuntenfestijn bij NEC -Roda JC

ProShots

Joris Kaper • 08:57, 03-11-2023 / Laatste Update: 19:08, 04-01-2024

Donderdag zijn er in de KNVB Beker opnieuw een paar ploegen uit de Keuken Kampioen Divisie gesneuveld. Dit keer werden zij 'gelukkig' niet uitgeschakeld door een amateurploeg (zoals deze week al vaker gebeurde), maar door een andere KKD-ploeg en een Eredivisieclub. De meest spectaculaire wedstrijd was die tussen NEC en Roda JC: daarin werd maar liefst 8 keer gescoord.

NEC was de enige club uit de Eredivisie die donderdag in actie kwam, maar KKD-tegenstander Roda JC hield lang stand. Ze kwamen zelfs al vroeg op voorsprong, waarna NEC nog in de 1e helft uitliep naar 3-1. De 3-1 van Bart van Rooij was trouwens een heerlijke treffer!

Roda JC knokte zich na die mooie treffer echter terug naar 3-3, en dat nog steeds allemaal in de 1e helft!

Geen stunt

In de 2e helft bleef het lang gelijk, maar in de laatste 10 minuten scoorde NEC nog 2 keer en dus stuntte Roda JC niet.

Nog meer ploegen uitgeschakeld

Naast Roda JC werden ook KKD-ploegen TOP Oss en MVV Maastricht uitgeschakeld. Oss werd met 1-0 verslagen door FC Eindhoven, terwijl SC Cambuur met 4-1 te sterk was voor MVV. Ten slotte won Willem II moeizaam van de amateurs van Noordwijk: 3-1.