Weer mazzelt Real Madrid tegen Elche: van 0-2 naar 2-2 in slotfase

Eimert Pruis • 19:14, 23-01-2022 / Laatste Update: 09:04, 12-12-2023

Real Madrid heeft weer flink gemazzeld tegen Elche. Doordeweeks kwam het al heel goed weg met een Copa del Rey-zege in de verlenging. Zondag stond Elche tot de slotfase met 0-2 voor, maar toch pakte de Koninklijke nog een punt: 2-2.

Geen payback voor Real Madrid, dus. Al is het wel zonde voor de Madrileense club. Concurrent Sevilla speelde namelijk ook gelijk en dus liep Real een kans mis om uit te lopen.

Dat Real niet won was vooral te danken aan problemen voorin. Real Madrid had 23 doelpogingen, maar uiteindelijk scoorde het slechts 2 keer. 1 daarvan was een penalty. Bij 0-0 kreeg de Koninklijke ook al een pingel. Karim Benzema miste. De Franse topspits moest later in de wedstrijd ook nog geblesseerd het veld verlaten.

De 0-1 van Boyé

Baas Boyé

Elche-held Lucas Boye zette de 0-1 op het scorebord. Hij was vervolgens de aangever bij de 2e treffer van Elche, gemaakt door Pere Milla. Luka Modric maakte het vanaf 11 meter weer een spannend eind van.

Éder Militão sleepte er toch nog een punt uit. Hij scoorde in de 92e minuut.

Real Madrid profiteerde zo dus niet van het puntenverlies van achtervolger Sevilla, maar liet die club ook niet dichterbij komen. Het verschil blijft 4 punten.

De remontada van Real