Wéér netten bij Feyenoord - Ajax: dit merk je er als tv-kijker van
i

ANP

Wéér netten bij Feyenoord - Ajax: dit merk je er als tv-kijker van

Pim Huberts • 12:23, 23-03-2023 / Laatste Update: 10:20, 12-12-2023

Er zullen opnieuw metershoge netten opgehangen worden tijdens Feyenoord - Ajax. Bij het duel in de halve finales van de KNVB Beker op woensdag 5 april moet er voorkomen worden dat supporters zooi richting het veld zouden kunnen gooien. Dit merk jij er als tv-kijker van!

De netten hangen dit keer niet overal. De Olympiazijde, waar de belangrijkste camera’s staan waarmee ESPN de wedstrijd registreert voor de tv-uitzending, blijft ‘open’. Gelukkig voor jou als tv-kijker krijg je dus niet weer dat irritant hoge camerastandpunt. Iets wat bij de vorige Klassieker in De Kuip voor veel klachten zorgde. Waarschijnlijk krijg je als kijker hierdoor wel het idee alsof je in een 'kooi' zit!

Camerastandpunt

ESPN was in dat competitieduel genoodzaakt om de camera’s aanzienlijk hoger in het stadion te installeren. Anders zouden de netten recht voor de lens hangen. Toen Feyenoord en Ajax bij de loting voor de halve finales van het toernooi om de KNVB-beker aan elkaar werden gekoppeld, gaf ESPN al aan te hopen op een andere oplossing.