Weg naar terugkeer ligt open voor Schreuder: Club Brugge ontslaat trainer na 12 duels
i

Pro Shots

Weg naar terugkeer ligt open voor Schreuder: Club Brugge ontslaat trainer na 12 duels

Yvo van Dorst • 19:32, 08-03-2023 / Laatste Update: 04:36, 08-01-2024

Club Brugge heeft na 67 dagen en 12 wedstrijden besloten om trainer Scott Parker de laan uit te sturen. De Belgen lieten zich dinsdagavond met 5-1 afdrogen door Benfica in de Champions League en dat was voor de leiding van de slecht draaiende club de druppel.

De Belgische titelverdediger won onder leiding van Parker maar 2 wedstrijden. 6 keer was er een gelijkspel en 4 keer werd er verloren. Dinsdagavond verloor Club Brugge in de achtste finales van de Champions League weer van Benfica terwijl het in de heenwedstrijd in Brugge ook al 0-2 werd. Vrijdagavond gingen de Belgen met 3-0 onderuit bij KV Oostende, dus het vertrek van Parker is geen verrassing in België.

Schreuder

Direct na het verlies tegen Benfica kwam Het Nieuwsblad met het verhaal dat Alfred Schreuder de plek van Parker in gaat nemen. De trainer die compleet mislukte bij Ajax kende succesvolle tijden bij de club voor hij naar Amsterdam vertrok. Wanneer en of zijn terugkeer officieel wordt gemaakt is nog de vraag, omdat Schreuder alleen wil tekenen als hij voor meerdere jaren trainer blijft. Inmiddels stelt Het Laatste Nieuws dat een komst van de Nederlander voor nu nog ver weg ligt.

Ook dit jaar kampioen?

De club van landgenoten Bjorn Meijer en Noa Lang staat nog op de 4e plaats in de Jupiler Pro League, maar de achtervolgers zitten ze zwaar op de hielen. De bovenste 4 clubs strijden na het seizoen in de play-offs nog om de landstitel. Meijer maakte in het duel met Benfica nog wel een schitterende eretreffer voor de Belgen.