Weglopende wissel Cristiano Ronaldo onderwerp van gesprek in Engeland: 'Denkt dat hij groter is dan de club'
i

ANP

Weglopende wissel Cristiano Ronaldo onderwerp van gesprek in Engeland: 'Denkt dat hij groter is dan de club'

Sjors Tanis • 13:53, 20-10-2022 / Laatste Update: 22:12, 11-12-2023

Cristiano Ronaldo kreeg van onder anderen oud-international Alan Shearer, analyticus bij Amazon Prime, kritiek nadat de Portugees als bankzitter voor het laatste fluitsignaal vertrok bij Manchester United tegen Tottenham Hotspur. "Ik begrijp zijn frustratie. Hij is een absolute wereldster, hij wil spelen", begon Shearer, waarna hij trainer Erik ten Hag erbij betrok.

"Hij is misschien wel de beste speler die we ooit op Old Trafford hebben gezien, maar weglopen... Die capriolen zijn onacceptabel. Hij maakt het leven van Ten Hag nu ontzettend moeilijk. Kijk, Ronaldo wordt volgend jaar 38. De logica van Ten Hag om hem nu niet meer in elk duel op te stellen, begrijpt iedereen."

Media positief over Ten Hag

Waar Shearer het incident met Ronaldo uitlichtte, zijn Engelse media vooral vol bewondering over de progressie van ManUnited. "Dit was het beste United sinds de komst van Erik ten Hag", aldus de BBC. "Alleen een voortreffelijk optreden van Tottenham Hotspur-doelman Hugo Lloris voorkwam een heel grote overwinning van Manchester United.”

"Manchester United produceerde 28 doelpogingen in 1 van de meest indrukwekkende vertoningen sinds de komst van Ten Hag", zo schreef Daily Mail. "Ook onder Ole Gunnar Solskjaer, een voorganger van de Nederlander, speelde United weinig betere wedstrijden." En over Ronaldo: "Hij denkt dat hij groter is dan de club", zo meldde Sky Sports. "Ronaldo heeft de gewoonte om krantenkoppen te halen, maar zelfs zijn vertrek kon geen afbreuk doen aan de knappe wedstrijd van zijn club."

Check hier een video met de reactie van Ten Hag na Manchester United - Tottenham Hotspur: