Welke beslissingen vallen er dinsdag in de Champions League?
i

Pro Shots

Welke beslissingen vallen er dinsdag in de Champions League?

Joris Kaper • 15:04, 25-10-2022 / Laatste Update: 16:27, 07-01-2024

Dinsdag kunnen er in de voorlaatste speelronde van de Champions League-groepsfase al veel beslissingen vallen. Een aantal clubs kan Europese overwintering in het miljoenenbal veilig stellen. Check hieronder alles wat je moet weten voor de wedstrijden van dindsdag!

Groep E: Nog niks zeker

In groep E zijn er nog geen beslissingen gevallen. Chelsea staat bovenaan met 7 punten uit 4 wedstrijden en dat is slechts 3 punten minder dan AC Milan, de huidige hekkensluiter. Als er dinsdag van FC Salzburg wordt gewonnen, is de ploeg met Hakim Ziyech ook na de winterstop actief in de Champions League. maar dat geldt ook voor de kampioen uit Oostenrijk (als zij winnen). De belangen in de onderlinge ontmoeting zijn dus groot!

AC Milan heeft sowieso een zege nodig om door te gaan. De Italiaanse landskampioen neemt het op tegen het verrassende Dinamo Zagreb, dat in deze groepsfase al een keer Chelsea versloeg. Kunnen de Kroaten opnieuw stunten?

Groep F: Real Madrid al zeker

Real Madrid is dit seizoen nog ongeslagen in alle competities. De ploeg van Carlo Ancelotti staat ruim bovenaan in groep F en bij een zege op de nummer 2 RB Leipzig is zijn ploeg zeker van de groepswinst. Ook is de club al zeker van de volgende ronde omdat Leipzig en Shakhtar Donetsk niet allebei Real Madrid nog kunnen passeren. Zij spelen immers nog tegen elkaar.

Bij verlies van RB Leipzig kan Shakhtar Donetsk profiteren en de nummer 2 in de poule worden, maar zij moeten dan wel winnen van het al uitgeschakelde Celtic. De Schotten kunnen nog wel 3e worden, maar dan moeten zij minimaal 4 punten halen in de volgende wedstrijden tegen Donetsk en Real, terwijl Shakhtar dan 2 keer moet verliezen.

Check ook: TV-gids: het programma in de Champions League van dinsdag 25 oktober

Groep G: City al zeker van volgende CL-ronde

Manchester City gaat zo lekker dat de Engelsen al geplaatst zijn. Als nummer 1 of 2, dat is alleen nog de vraag. Dortmund kan City nog achterhalen, maar dan moeten ze wel winnen van City. De Engelsen hebben aan 1 punt genoeg voor de groepswinst. De Duitsers moeten winnen om helemaal zeker te zijn. Bij een gelijkspel kan FC Kopenhagen theoretisch nog voorbij Dortmund.

Sevilla en FC Kopenhagen strijden tegen elkaar voor de laatste strohalm. Al zijn ze dus allebei afhankelijk van hoeveel zin City erin heeft. Anders moeten ze zich gaan richten op plek 3.

Groep H: Laatste kans voor Juventus en Maccabi

PSG staat in groep H 1e met 8 punten, maar om groepswinnaar te worden moet er sowieso gewonnen worden van Maccabi Haifa. Die ploeg is nog verrassend in de race. En eigenlijk kan er nog van alles gebeuren, elke club kan theoretisch nog naar de volgende ronde.

Net als PSG staat het Benfica van oud-PSV-coach Roger Schmidt staat op 8 punten en neemt het op tegen Juventus. Die hebben nog maar 3 punten en zullen voor hun laatste kans strijden tegen de Portugezen. Mochten Maccabi en Juve winnen dan hebben we een groep van 8,8,6 en 6 punten. Spannend!