Welke (oud-)Eredivisie-spelers zijn actief op de Copa América?
i

Getty Images

Welke (oud-)Eredivisie-spelers zijn actief op de Copa América?

Brian Vesseur • 11:29, 18-06-2021 / Laatste Update: 20:39, 05-01-2024

Let's go! De Zuid-Amerikaanse variant van het EK is (al even) van start. Brazilië won bijvoorbeeld al 2 Copa América-wedstrijden in eigen land. Maar hoeveel spelers uit de Eredivisie hebben we eigenlijk rondlopen op de Copa? Of spelers die in Nederland op het hoogste niveau hebben gespeeld?

Uit Peru komen de meeste (oud-)Eredivisie-spelers: 3. Miguel Araujo en Sergio Peña spelen op dit moment bij FC Emmen, terwijl Renato Tapia een verleden heeft bij Feyenoord en FC Twente. Hij speelt momenteel in La Liga bij Celta de Vigo.

Uruguay heeft 1 speler in de selectie die in het verleden in Nederland speelde. En ook niet de minste: Luis Suárez! De spits van Atlético Madrid kwam uit voor FC Groningen en Ajax in de Eredivisie.

Krijgers

In de selectie van Argentinië zitten 2 Ajacieden: Lisandro Martínez en Nico Tagliafico. De Colombiaanse verdediger Davinson Sánchez speelde in het verleden voor Ajax en staat nu onder contract bij Tottenham Hotspur.

En last but not least: linksback Diego Palacios van Ecuador! De 21-jarige verdediger van Los Angeles FC kwam tussen de zomers van 2018 en 2019 op huurbasis uit voor Willem II.