Wereldgoal van Alejandro Garnacho zorgt voor klinkende zege van Man United tegen Everton

Yvo van Dorst • 20:24, 26-11-2023 / Laatste Update: 01:21, 08-01-2024

Manchester United heeft de weg naar boven weer helemaal ingezet na de wedstrijd tegen Everton. De ploeg van trainer Erik ten Hag (die zelf op de tribune moest toekijken vanwege deze reden) won met 3-0 van The Toffees. Alejandro Garnacho was de man van de wedstrijd door zijn wereldgoal in de openingsfase.

De Argentijn nam in de 3e minuut van de wedstrijd een omhaal op de pantoffel, die hij geweldig in de bovenhoek schoot. De Puskas Award voor mooiste goal van het jaar heeft hij zo goed als binnen, maar het betekende ook een voorsprong voor Man United. (Tekst gaat verder onder de video)

Marcus Rashford

Ook in de 2e helft deed zich nog een prachtig moment voor. Bruno Fernandes is normaal de vaste penaltynemer, maar de captain van de ploeg gaf bij een strafschop de bal aan Marcus Rashford. De Engelsman schoot hem onberispelijk binnen, waardoor ook hij nu weer weet wat scoren is. (Tekst gaat verder onder de video)

Slotstuk

Het slotstuk was voor Anthony Martial. De Fransman zorgde in de 75e minuut voor de 3e en laatste goal van de wedstrijd. Door het verlies staat Everton nu gedeeld laatste in de Premier League. Manchester United staat met 3 extra punten nu 6e in de Premier League. De achterstand op nummer 5 Tottenham Hotspur is nu 2 punten.