🎥​ | Wesley Sneijder breekt hulptraject Mohamed Ihattaren af: 'Misschien wordt hij nu wakker'

Marcel Roes • 22:09, 14-11-2022 / Laatste Update: 09:55, 12-12-2023

Wesley Sneijder had een plan, een droom, een ambitie: Mohamed Ihattaren laten zien hoe hij als prof moet leven. Maar al een paar dagen nadat de samenwerking begon, zei Sneijder dat Mo niet elke dag alles had gegeven. En weer een paar dagen later heeft Sneijder de samenwerking stopgezet.

"De opstartproblemen die ik vorige week noemde zijn groter geworden", vertelde de Oranje-recordinternational over de 20-jarige middenvelder en stadgenoot (Utrecht) in Veronica Offside.

Moeilijk

"Ik had niet verwacht dat het zo snel zou misgaan. Het is moeilijk", mopperde hij.

En dat terwijl Ihattaren laatst nog dit tegen De Telegraaf zei: "Wie met mij in zee gaat, zal ik nooit meer teleurstellen".

Met die belofte legde Ihattaren de lat dus iets te hoog. "Hij heeft wel passie en vreugde, alleen het is allemaal even moeilijk", aldus Sneijder. "Hij kan die knop nog niet omzetten. Althans, dat heb ik geconcludeerd."

Wakker worden

Een breuk bleek niet te vermijden. "Misschien is het goed dat ik mezelf nu even terug heb getrokken", legt hij uit.

"Misschien wordt hij nu wakker en gaat hij er zelf mee aan de slag. Voor mij is het klaar. Een nederlaag? Voor mij zeker niet. Zo stond ik er vanaf het begin in: hij moet het voor zichzelf doen, niet voor mij."