Wesley Sneijder en zakenpartner willen FC Den Bosch overnemen: 'Club op sterven na dood'
i

Getty Images (bewerking Sportnieuws.nl)

Wesley Sneijder en zakenpartner willen FC Den Bosch overnemen: 'Club op sterven na dood'

Marcel Roes • 14:32, 19-12-2023 / Laatste Update: 06:23, 08-01-2024

Wesley Sneijder had er begin 2021 interesse in om FC Den Bosch (deels) over te nemen. Zoals wel vaker bij Sneijder riep hij een hoop dingen in de media, gaf hij daarna aan dat het toch niet zo waarschijnlijk was, om later hoopvol te verklaren dat er toch wel mogelijkheden waren, waarna het stil bleef.

Tot augustus 2022, toen de Oranje-recordinternational weer contact leek te hebben met de Brabantse club. Ook dat liep op niks uit. Al herhaalde Sneijder toen wel dat hij interesse had om er met de huidige eigenaren op z'n minst over te praten.

Helemaal of helemaal niet

Nu lijkt het overnamesoapje weer los te komen, want Ebert Dollevoet, de zakenpartner van Sneijder, zegt dat Wes weer zijn blik heeft gericht op Den Bosch. "Als we het doen, doen we het goed", zegt hij tegen het AD. "Niet half. Het is helemaal, of helemaal niet."

Uitgelekt

Voglens Dollevoet ketsten de pogingen begin 2021 af doordat de overnameplannen werden uitgelekt. Daar is hij nog kwaad over: "De mensen die de overname toen torpedeerden, brachten naar buiten dat wij de club voor een symbolisch bedrag van 1 euro over wilden nemen. Maar dat was bij lange na niet het hele verhaal. We hadden een gedegen plan, waarbij Wesley de technische baas zou worden. Dat werd er echter niet bij verteld."

Amerikaanse investeerders

FC Den Bosch werd later in 2021 overgenomen door een groep Amerikaanse investeerders rond de Pacific Media Group (PMG) van Paul Conway. Momenteel is er een conflict tussen Den Bosch en een deel van de Amerikaanse aandeelhouders, omdat die hun financiële verplichtingen niet meer na zouden komen.

FC Den Bosch op sterven na dood

Dollevoet kent de club goed: met zijn bedrijf Top Event verzorgt hij de catering aldaar. Hij omschrijft de club als "op sterven na dood" en niemt dat "eeuwig zonde."

Eerste Divisie

FC Den Bosch staat 19e in de Eerste Divisie, van de 20 clubs. In de 2e periode, die 10 speelronden duurde, pakte de club maar 3 punten.