Wesley Sneijder voorziet problemen met Louis van Gaal: 'Hij heeft niet genoeg tijd'
i

Getty Images

Wesley Sneijder voorziet problemen met Louis van Gaal: 'Hij heeft niet genoeg tijd'

Eimert Pruis • 11:03, 19-08-2021 / Laatste Update: 20:11, 13-12-2023

Wesley Sneijder heeft de beelden van de persconferentie van Louis van Gaal gezien en de oud-international plaatst een nadrukkelijke kanttekening bij de aanstelling van de nieuwe bondscoach van Oranje. Hij voorziet problemen. "Hij heeft niet genoeg tijd."

"Hij wil iedereen naar zijn hand zetten en dat kan hij ook", aldus Sneijder bij RTL7. De middenvelder werkte zelf op het WK van 2014 samen met Van Gaal. Dat ging lang niet altijd soepel, maar het resulteerde uiteindelijk wel in een bronzen medaille. "Het is zijn manier van werken. Maar daar is nu geen tijd voor en dat gaat hem opbreken. Hij heeft tijd nodig en die is er niet."

Van Gaal vertelde zelf dat hij met 5 internationals had gesproken en dat die allemaal 'meer dan enthousiast' waren. "Die spelers willen mee naar het WK, dus die gaan niet tegen meneer Van Gaal zeggen dat ze hem niet willen als bondscoach", aldus Sneijder. "Er is toch geen speler van Oranje die gaat zeggen dat ze niet met hem willen werken? Hij zei dat hij de spelers een uur aan de lijn had gehad. Ik denk dat van dat uur Van Gaal 50 minuten gepraat heeft. En dat is ook logisch."

Op 1 september speelt Oranje in de WK-kwalificatie in en tegen Noorwegen. Daarna volgen duels met Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). Het duel met Noorwegen wordt het eerste duel voor Van Gaal als bondscoach sinds de 3-0 zege op Brazilië in de strijd om de 3e plek op het WK van 2014.

Check hier nog even de persconferentie van Louis van Gaal in 10 quotes!