🎥 | Wesley Sneijder vertelt heerlijk verhaal over Louis van Gaal: 'Je denkt: flikker lekker een eind op'

Sjors Tanis • 18:35, 20-08-2022 / Laatste Update: 18:27, 08-01-2024

Wesley Sneijder was vrijdag te gast bij Vandaag Offside en de oud-topvoetballer vertelde een heerlijk verhaal over bondscoach Louis van Gaal in hun tijd bij Oranje. In de zomer van 2023 speelde het Nederlands elftal oefenpotjes in Azië en vrienden waren Van Gaal en Sneijder zeker niet.

"Dat was net die periode dat mijn aanvoerdersband was afgepakt", begon Sneijder.

Siem de Jong als nummer 10

"We speelden eerst in Indonesië, het was geloof ik 50 graden daar. Dus ik stond in de basis de 1e wedstrijd en het liep voor geen ene meter. We kwamen nog achter ook. Dus ik werd gewisseld, kind van de rekening", aldus Sneijder over de 1e oefenwedstrijd in Azië.

"Daarna moesten we door naar China en toen zat ik op de bank. Zijn verhaal was: we hebben maar 1 nummer 10 in de ploeg en dat is Siem de Jong. Siem de Jong was de nummer 10 van Nederland. Hij beheerste alles, kon schieten, kon koppen, kon een goal maken. Ja, dat kon ik allemaal niet."

'Fikker een eind op'

Sneijder accepteerde de keuze van Van Gaal. "Dus ik zeg: ja dan is het zo. Die wedstrijd ging niet zo best. Dus hij kwam 2 minuten voor de rust kwam hij naar me toe", zei Sneijder, die vervolgens uitlegde hoe Van Gaal zich duidelijk maakte.

"Hij was echt letterlijk hier met z'n gezicht", aldus Sneijder, die met zijn hand aangaf waar Van Gaal met zijn hoofd zou hebben gezeten (zie de beelden bovenaan dit artikel). "Jij gaat nu warmlopen, je gaat laten zien hoe het wel moet", zou Van Gaal volgens Sneijder hebben gezegd. "Uiteindelijk ben ik gaan warmlopen, ik moest lachen natuurlijk. Het is gewoon komisch. Zeker als je in zo'n situatie zit dat hij je band heeft afgepakt. Je kan z'n bloed wel zuipen. Je denkt: flikker lekker een eind op voor m'n neus. Maar ik ga toch laten zien dat ik beter ben dan ons Siemetje. Ik scoorde nog, achter het standbeentje zo."