Wesley Sneijder wil geen vaccinatie tegen corona: 'Ben een van die mafkezen'

Marcel Roes • 01:00, 08-08-2021 / Laatste Update: 15:52, 08-01-2024

In Veronica Inside hadden Wesley Sneijder en Johan Derksen een discussie over corona en vaccineren. De voormalige Oranje-international bleek niet van plan te zijn zich te laten vaccineren en 'De Snor' vond dat een idiote houding. Sneijder leek het daar vreemd genoeg best mee eens!

"Ik ben een van die mafkezen", zo zei de ex-middenvelder, nadat Derksen naar vaccinweigeraars verwees als 'gekken' en 'mafkezen'. Sneijder vindt het argument dat de wereld veiliger wordt van vaccineren niet zo overtuigend. "Ik ken mensen die zijn gevaccineerd, die hebben nog steeds corona gekregen, die hebben nog steeds mensen besmet met corona", zo redeneerde hij.

"Als je gewoon een pcr-test gaat doen die ik nu moet doen als ik ga reizen, dan weet ik zeker dat ik geen corona heb. Alleen ik kan wel naast iemand in het vliegtuig zitten die gevaccineerd is die het wel heeft."

Derksen bracht daar dit tegenin: "Ik vind het een soort morele verplichting, zoals de situatie in de hele wereld is, dat je alle risico’s zoveel mogelijk vermijdt. En dat je gewoon even die prikjes gaat halen." Maar nee, Sneijder vond het maar een matig plan. "Ik heb mijn hele leven lang nog nooit een griepprik genomen en ik heb er geen last van gehad."