📱 | WhatsApp-berichten Trippier openbaar: vrienden zetten volle bak geld in op zijn transfer
i

REUTERS

📱 | WhatsApp-berichten Trippier openbaar: vrienden zetten volle bak geld in op zijn transfer

Robert Hüsken • 14:26, 06-01-2021 / Laatste Update: 19:26, 05-01-2024

De FA heeft het het onderzoeksrapport in de zaak van Kieran Trippier openbaar gemaakt. De 30-jarige Engelsman zou de gokregels hebben overtreden en er hangt een schorsing van 10 wedstrijden boven het hoofd van de vleugelverdediger van Atlético Madrid.

Trippier maakte in de zomer van 2019 voor 22 miljoen euro de overstap van Tottenham Hotspur naar Atlético Madrid. De international van Engeland zou zijn vrienden vooraf op de hoogte hebben gehouden zodat zij flink konden inzetten op die transfer.

WhatsApp

,,Het gaat gebeuren", zo valt er te lezen in een WhatsApp-gesprek tussen Trippier en zijn vrienden (in het document aangeduid als OH en MB), dat openbaar is gemaakt door de Engelse voetbalbond. Daarmee zou de Engelsman het seintje richting zijn vrienden hebben gegeven om geld in te zetten. ,,100 procent zeker Tripps?", vroeg een vriend hem nog. ,,Ja, maat. Geef me niet de schuld als er iets misgaat, maar het kan niet meer anders. Ze (Tottenham Hotspur) moeten verkopen", zo luidde het antwoord van de international. 

Nadat Trippiers vriend heeft ingezet, stuurde hij nog een appje: ,,Ik kon er maar een klein beetje op inzetten. Ze beperkten de weddenschappen enorm. Houd me op de hoogte vriend.” Trippier antwoordde daarop: ,,Geen zorgen maat!”

Flink geld

Uiteindelijk werd de deal definitief en dat leverde de vrienden van Trippier duizenden euro's op. De Engelse international zelf deed de appjes af als een onderling grapje, maar de FA ziet de humor niet in van de zaak en wil met het nieuwe bewijs ervoor zorgen dat Trippier 10 weken vanaf de zijkant zal moeten toekijken. Het laatste woord is aan de FIFA. Dan weten we of hij die schorsing daadwerkelijk krijgt.