Wie is bang voor Noa Lang? 'Uitgefloten worden in uitwedstrijden is fantastisch'
i

ProShots

Wie is bang voor Noa Lang? 'Uitgefloten worden in uitwedstrijden is fantastisch'

Marcel Roes • 01:25, 05-08-2023 / Laatste Update: 00:09, 12-12-2023

Noa Lang zorgde bij Feyenoord tegen PSV voor de enige goal van de avond. Daardoor won de Brabantse club alweer voor de 14e keer de Johan Cruijff Schaal.

De recordaankoop van PSV werd door een deel van de Feyenoord-fans flink uitgefloten. Ook werden nare dingen gezegd als 'Noa Lang is een k-jood'.

Bang voor Lang

Lang reageerde daar na afloop tegenover ESPN luchtig op. "Het hoort erbij, ik geniet er ook van. Waarom ik ervan geniet? Sta een keer in mijn schoenen en dan begrijp je wat ik bedoel. Ik droomde ervan profvoetballer te worden en zulke wedstrijden te spelen."

"Uitgefloten worden in uitwedstrijden is toch fantastisch? Dat betekent dat ze misschien stiekem een beetje bang voor je zijn. Ze gaan niet zomaar fluiten. Ik vat het gewoon positief op."

Veelzijdiger

De voormalig speler van Ajax en Club Brugge was in zijn nopjes met zijn manier van spelen. Hij vindt dat hij veelzijdiger is geworden.

"Ik denk dat er meer diepgang in mijn spel is gekomen en dat mij onvoorspelbaarder maakt. Mensen verwachten van mij dat ik alleen de ballen kom halen en de ballen geef. Nu kom ik en dan ga ik ineens diep. Dat helpt mij om een completere speler te worden."

Klein hartje

Na de wedstrijd liet hij zich uitgebreid fotograferen met enkele kinderen met een beperking. Dat raffelde hij zeker niet af. "Ik ben ook een mens. Ik heb misschien een grote bek, maar ook een klein hartje", zegt hij.

"Bijvoorbeeld als ik na de wedstrijd de gehandicapte kinderen zie. Dat doet wel veel met mij. Maar op het veld ben ik iemand met veel zelfvertrouwen. Dan heb ik geen reden om bang te zijn."