Het bijzondere verhaal van de Argentijnse Mateo Retegui, international van Italië
i

Getty Images

Het bijzondere verhaal van de Argentijnse Mateo Retegui, international van Italië

Brian Vesseur • 22:00, 23-03-2023 / Laatste Update: 17:36, 08-01-2024

Mateo Retegui werd pas geleden opgeroepen voor de selectie van Italië en debuteerde donderdagavond tegen Engeland in de EK-kwalificatie. Of dat bijzonder is? En of! De 23-jarige spits had voor deze interlandperiode nog nooit in Italië had gevoetbald! Wie is Mateo Retegui eigenlijk?

LEES OOK: Dit zijn de opstellingen van Italië en Engeland

Wie is Mateo Retegui?

Retegui is een 23-jarige aanvaller die geboren is in Argentinië. Dit seizoen was hij goed voor 6 doelpunten in 8 competitiewedstrijden voor het Argentijnse Tigre, dat hem huurt van Boca Juniors. Retegui is geboren in het Argentijnse San Fernando.

Hij heeft ook een Italiaans paspoort, maar hij zal ongetwijfeld geschrokken zijn toen hij een paar weken geleden een oproep kreeg voor het Italiaans elftal. Door het gemis van onder andere Ciro Immobile, waren de Italianen op zoek naar een spits. En die vonden ze dus in Argentinië!

Gemis voor Argentinië

Het valt nog maar te bezien of dit een gemiste kans is voor wereldkampioen Argentinië, dat altijd wel een paar wereldklasse spitsen in de selectie heeft. Nu is dat Lautaro Martinez, eerder waren dat spelers als Gonzalo Higuain en Sergio Agüero.