Wie is Tim Pieters, de Hercules-beul van Ajax?
i

ANP

Wie is Tim Pieters, de Hercules-beul van Ajax?

Jeroen Rooseboom • 22:49, 21-12-2023 / Laatste Update: 23:02, 05-01-2024

Tim Pieters was tot donderdagavond een grote onbekende in Nederland. De speler van Hercules scoorde 2 keer voor zijn clubje en zorgde daarmee voor 1 van de grootste bekerstunts ooit: amateurclub Hercules schakelde Ajax uit. Wie is Tim Pieters?

Wie is Tim Pieters van Hercules?

Pieters is 22 jaar en begon met voetballen in de jeugd van de club die hij later ten koste van Ajax naar de 3e ronde van de beker zou schoppen. Op zijn 14e werd hij overgenomen door FC Utrecht. Daar voetbalde hij 2 jaar, voordat hij weer terugging naar zijn amateurclubje. In 2020 lijfde Utrecht hem toch weer in en belandde Pieters bij Jong Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie.

Profdebuut

Hij maakte in augustus 2020 zijn profdebuut in een wedstrijd tegen FC Eindhoven. Daarin scoorde hij meteen. Hij kwam uiteindelijk tot 31 wedstrijden voor het beloftenelftal van Utrecht, waarin hij 5 keer scoorde en 6 assists gaf. Helemaal geen slechte speler dus.

Wat voor werk of studie doet Pieters?

Maar profvoetbal was niet wat Pieters echt ambieerde, vertelde hij aan ESPN. Daarom ging hij in 2021 weer terug naar Hercules. Hij begon aan een studie rechten, waar hij op dit moment nog steeds mee bezig is. De aanvaller zei na de wedstrijd tegen Ajax tegen ESPN: "Ik had een deadline voor mijn studie, maar die heb ik vanmiddag afgerond in de bieb." Een fanatieke student, dus!

Hij kon na de wedstrijd niet geloven wat zijn cluppie net had gedaan. "Ik denk wel dat dit de wereld over gaat. Ik kan het nog niet echt geloven. Ik denk dat dat later pas komt. Dit is niet normaal. Ik dacht na de 2-2 dat we eraan zouden gaan, maar Matsie maakt 'm nog. Beter hadden we niet kunnen wensen. Op het 4e niveau van Nederland Ajax uitschakelen…"