Dit is de scheidsrechter van Griekenland - Nederland in de EK-kwalificatie
i

Getty Images

Dit is de scheidsrechter van Griekenland - Nederland in de EK-kwalificatie

Bart van der Wijst • 14:37, 14-10-2023 / Laatste Update: 00:51, 05-01-2024

Het Nederlands elftal krijgt maandag de kans om zich te revancheren voor de 2-1-nederlaag tegen Frankrijk. Oranje móet eigenlijk winnen van Griekenland om zicht te houden op het EK volgend jaar in Duitsland. De wedstrijd in Athene staat onder leiding van de Spaanse arbiter Alejandro Hernández.

De Spanjaard floot al eerder een wedstrijd van Nederland. Dat was vorig jaar in september in de Nations League tegen Polen. Oranje won die wedstrijd met 2-0 door goals van Cody Gakpo en Steven Bergwijn.

Hulp

Hernández krijgt tijdens Griekenland - Nederland steun van landgenoten José Naranjo en Diego Sanchez Rojo. Juan Martínez Manuera is de VAR.

Do or die?

Nederland mag maandag niet verliezen van Griekenland in de OPAP Arena. Gebeurt dat wel, dan hebben de Grieken volgende maand aan een gelijkspel tegen het al geplaatste Frankrijk genoeg voor een ticket naar het EK. Oranje kan zich dan nog wel via de play-offs in maart plaatsen voor het eindtoernooi.

Vorige maand versloeg het Nederlands elftal Griekenland met 3-0 in het Philips Stadion in Eindhoven. Marten de Roon, Gakpo en Wout Weghorst maakten de goals.